Revenirea dupa o trauma

Support-438458_960x368 Rezilienta psihologica este termenul care descrie capacitatea noastra de a ne reveni dupa o trauma. Termenul vine din industrie si se refera la abilitatea unui material de a reveni la forma initiala, ca un covor pe care se paseste si revine la aspectul initial odata ce nu mai pasim pe el.

Cum reusesc unii dintre noi sa aiba aceasta calitate si deci sa treaca peste traume, revenind la modul de a functiona (se presupune ca echilibrat) dinainte? Uneori traumele sunt multiple, alteori au o intensitate greu de imaginat. Si totusi, unii oameni au resursele necesare

Se pare ca printre factorii importanti se alfla si suportul pe care il avem de la cei din jurul nostru, de la primele persoane pe care le vedem dupa o trauma, la familia sau prietenii care ne sustin. Un psihoterapeut cu multa experienta si pe care il apreciez mult spunea de curand ca “trauma nu este trauma doar pentru ca se intampla, ci si pentru ca nu exista nimeni s-o asculte…”

Si atunci, intr-o cultura care promoveaza adesea individualismul, cum facem sa ne pastram un sistem de suport, o baza de siguranta? Voi cum faceti?

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reload Image
Enter Code*:


9 − patru =

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>