Happy movie

English: Peace, love and happynessDaca va puneti zilele astea intrebari in legatura cu fericirea, daca v-a preocupat in ultima vreme sa gasiti ce anume ne face fericiti sau pur si simplu daca sunteti curiosi, iata un capat de ata pentru aceste intrebari…

Am participat ieri la un mic eveniment organizat de cei de la The Institute for Happyness pentru vizionarea filmului Happy Movie. Mi-a placut tare mult si mi-ar placea sa vi-l recomand. Filmul este de fapt un documentar despre diverse studii, cercetari si simple date empirice despre… ce-i face pe unii oameni sa fie mai fericiti decat altii.

Se pare ca jobul si conditiile in care traim (si pe care le creditam adesea ca fiind cele mai importante) au o importanta de aproximativ 10% pentru nivelul nostru de fericire. Ei spun ca genele au o importanta de 50%. Si atunci ce se intampla cu cei 40% ramasi? 40% din cat de fericiti suntem depinde de ceea ce ei au numit “comportament intentionat”. Cu alte cuvinte, prin ceea ce alegem noi sa facem, modul cum alegem noi sa traim putem sa influentam nivelul fericirii noastre.

Am putea spune apoi… pai si ce ar trebui sa fac? Documentarul exploreaza mai departe ce anume fac oamenii care sunt fericiti, ce fac cei nefericiti, precum si care sunt calitatile/activitatile comune.

Pentru intreaga experienta va recomand vizionarea filmului. Mai multe informatii despre viitoare vizionari sau alte proiecte puteti gasi la www.instituteforhappiness.ro .

Filmul il puteti viziona (pentru o suma destul de mica, 2.99$) pe site-ul: www.thehappymovie.com .

Vizionare placuta! :)

Share
Enhanced by Zemanta

O părere la “Happy movie

  1. Pingback: Banii n-aduc fericirea! Oare?... | CABINET PSIHOLOGICCABINET PSIHOLOGIC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reload Image
Enter Code*:


trei + 1 =

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>