Psihoterapie copii

"Toti oamenii mari au fost mai intai copii. (Dar putini dintre ei isi mai aduc aminte)"

-Antoine de Saint-Exupery

"Oamenii mari nu pricep niciodată nimic şi este obositor pentru copii să le dea întruna explicaţii."

-Antoine de Saint-Exupery

 

Cabinet psihoterapie copii - imagine spatiu copii    In psihoterapia pentru copii este util sa lucram direct cu copilul si sa implicam periodic si membrii familiei cu care locuieste acesta. In acest fel copilul poate face schimbari care sa fie apoi integrate si sustinute la nivel familial. Intr-un mediu cald, special amenajat, abordam copiii prin jocuri, povesti, modelare, pictura si alte tehnici creative.

Copiii sau adolescentii se pot confrunta cu o gama larga de probleme, ca: dificultati la scoala; confruntarea cu o boala grava; efectele neglijarii, abuzului, traumelor; dificultati in relatiile cu ceilalti; separarea sau divortul parintilor; pierderea unei persoane importante din viata lor, etc.

 

 

 

 

 

Cabinet psihoterapie copii - Imagine fetita modelandPrintre scopurile terapiei cu copii putem aminti:

 

 

                     

 

 

Cabinet psihoterapie copii - Pictura unui copil 

Procesul de consiliere va fi unul adecvat varstei , va tine cont de perioada de dezvoltare in care se afla acesta, dezvoltare cognitiva, emotionala, sociala si biologica.

Consilierea incurajeaza copilul sa-si exploreze sentimentele si sa si le exprime. Gandurile si sentimentele care raman neexteriorizate tind sa devina foarte intense si pot genera o serie de probleme pe termen lung. Consilierea ofera un spatiu securizat in care se poate vorbi despre lucruri dificile. Copiii gasesc deseori ca fiind mai greu sa vorbeasca cu adultii care sunt semnificativi pentru ei, deoarece vor sa-i protejeze si se simt responsabili de reactiile lor. Un consilier poate garanta siguranta copilului, pentru ca nu se va infuria sau supara din cauza celor povestite de el si astfel consilierul ofera oportunitatea ca anumite ganduri si emotii sa se exteriorizeze si sa devina mai usor de stapanit.

 

 

 

 

 

www.cabinetul-de-psihoterapie.ro atacul de panica www.bebenou.ro  www.outletdecopii.ro  www.hainecopii.store.ro www.psihoterapieat.ro papioane bretele butoni camasa cadouri barbati sisteme supraveghere lenjerii pat

Magazin de haine pentru copii