Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

CABINET PSIHOTERAPIE
tel. 0735-548.829

Str. Schitu Magureanu 27-33
sect. 1 Bucuresti

ale. gheorghe @ gmail.com

 

cabinet psihologic meniu seo

 

 Psihoterapia de cuplu

Preturi sedinta psihoterapie cabinet psihologic Bucuresti

 

ARTICOL INFORMATIV - NU SE ACORDA ACEST SERVICIU  

 

Fiecare dintre noi avem nevoie de o alta persoana pe care sa o iubim si care sa ne iubeasca. Este o nevoie fundamentala, iar o data ce este implinita, atingem o stare de echilibru, de bine interior si de fericire care nu se compara cu nici o alta stare. Nu suntem insa intotdeauna pregatiti nici sa iubim si nici sa fim iubiti. De multe ori, nici nu stim ce inseamna acest lucru, chiar daca intalnim persoana care ne ravaseste sufletul si mintea in sensul cel mai placut cu putinta.

Ne hotaram sa ramanem impreuna, dar curand constatam ca lucrurile nu merg atat de bine pe cat ne-am asteptat, iar sentimentele uneori nu sunt de ajuns pentru a face acea stare de echilibru sa persiste. Alteori dificultatile din cuplu apar mult mai tarziu, cand tabloul marital s-a imbogatit: copii, socrii, prieteni comuni. Si apar intrebari: „Este oare EL cel care mi se potriveste?”, „E posibil ca iubirea de altadata pentru EA sa reinvie?”, „Nu pot sa stau cu EL/EA, dar nici fara EL/EA; oare ce sa fac?” sau „Ce se intampla de nu mai comunicam, de nu ne mai intelegem?”. Sunt multe astfel de intrebari care vuiesc prin noi cautandu-si raspunsurile, starnind un amalgam de suferinta, deznadejde, iubire si speranta. Iar raspunsurile nu apar usor si nici de la sine.

In astfel de momente de cumpana, de confuzie si tensiuni, cand atmosfera din cuplu pare stranie si de neinteles, o solutie potrivita si datatoare de speranta este consultarea unui consilier marital. Desi pentru multi pare ciudat ca cineva din afara cuplului sa intervina in „problemele intime”, acest lucru este cel mai benefic cu putinta. Numai cineva din exterior, cu totul obiectiv si cu o pregatire speciala (cel putin facultatea de psihologie, daca nu si ceva cursuri de specializare pe problematica psihologiei si consilierii familiei si cuplului) poate ajuta eficient, iar de multe ori timpul in care se si vad rezultatele benefice este foarte scurt, 6-8 intalniri. De aceea, iti propun sa citesti cu atentie randurile de mai jos.

Cum poate sa te ajute consilierea de cuplu

Principalul scop al consilierii maritale este modelarea stilurilor nepotrivite de comunicare si relationare dintre cei doi parteneri si obtinerea unor stiluri noi si eficiente. Acest lucru se obtine prin clarificarea si intelegerea de catre cei doi a propriului comportament. Inevitabil, cand intram intr-o relatie intima, ne sunt puse la incercare vechile modalitati de comportament pe care le foloseam zi de zi. Acum insa, ele nu ne mai sunt de folos, deoarece ele erau eficiente doar pentru noi si eventual pentru familia din care provenim.

Cand doi oameni traiesc impreuna, se imbina de fapt doua tipuri de conceptii despre viata de cuplu si familie, fapt care de cele mai multe ori da nastere la tensiuni si conflicte, fiecare crezand ca modul sau de actiune este cel potrivit. Astfel, consilierul are rolul de ghid si in acelasi timp de oglinda neutra a ceea ce se intampla intre parteneri si a conceptiei lor.

Consilierul va ajuta cuplul sa isi mobilizeze resursele, calitatile pentru a stimula punctele lor tari, astfel incat sa gaseasca impreuna cat mai multe solutii reale si posibile la dificultatile cu care se confrunta. Astfel, partenerii cuplului pot deveni mai iubitori, mai toleranti, mai flexibili, mai eficienti, mai impliniti.

 

 

 

Preturi sedinta psihoterapie cabinet psihologic Bucuresti

 

www.cabinetul-de-psihoterapie.ro atacul de panica www.bebenou.ro  www.outletdecopii.ro  www.hainecopii.store.ro www.psihoterapieat.ro papioane bretele butoni camasa cadouri barbati sisteme supraveghere lenjerii pat

Magazin de haine pentru copii