Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

CABINET PSIHOTERAPIE
tel. 0735-548.829

Str. Schitu Magureanu 27-33
sect. 1 Bucuresti

ale. gheorghe @ gmail.com

 

cabinet psihologic meniu seo

 

 Intrebari si raspunsuri despre psihoterapie

Psihoterapia este un proces de terapie prin vorbire, în care psihoterapeutul utilizează cunoştinţele sale de psihologie şi dinamică interpersonală pentru a ajuta oamenii să rezolve diferite aspecte care îi tulbură în viaţa lor interioară sau în relaţiile cu ceilalţi. Psihoterapia utilizează analiza, interpretarea şi sugestia astfel încât clientul să dobândească o mai mare eficienţă personală.

Pentru cine este psihoterapia?
Psihoterapia se adresează celor care vor sa schimbe ceva la modul in care isi trăiesc viata. Acel ceva se poate referi la comportamente, sentimente sau gânduri. Uneori oamenii stiu foarte clar ce vor sa schimbe, alteori este nevoie sa exploreze împreuna cu terapeutul pentru a afla care este rezultatul dorit.

Cat durează psihoterapia?
Raspunsul la aceasta întrebare poate varia in funcţie de mai multi factori:

Ce se întâmpla la prima şedinţa de psihoterapie?
Prima sedinta va fi o sedinta libera de o orientare anume, care va va permite sa vedeti daca puteti lucra cu acel terapeut. In aceasta sedinta veti explora impreuna cu terapeutul problemele si nevoile dumneavoastra, va vor fi adresate o serie de intrebari care ii sunt de ajutor terapeutului si veti primi raspunsuri la intrebarile dvs legate de procesul terapeutic. Uneori pacientii nu sunt siguri ce fel de terapie doresc sau daca vor consiliere sau psihoterapie, lucruri ce vor fi de asemenea discutate in primul sau primele interviuri.In prima şedinţa sunt discutate in special doua aspecte: ce l-a adus pe client in cabinetul psihologic si (daca cei doi decid ca vor sa lucreze împreuna) contractele.

- Referitor la motivul pentru care cineva a venit la terapie, acum psihoterapeutul afla detaliile relevante legate de “povestea’’ clientului, proces care va mai continua probabil si in şedinţele urmatoare;

- Legat de contractare, desi suna mai rece, este in fapt un mod ca cei doi sa ajunga pe aceeaşi lungime de unda. Se stabilesc de comun acord aspecte ca:

Si mai departe? Ce se întâmpla in timpul terapiei?
Dupa primele şedinţe terapeutul si clientul ajung sa aiba o relaţie bazata pe încredere, acesta fiind contextul in care procesul de schimbare si de crestere poate sa înceapă. Terapeutul cunoaşte acum majoritatea detaliilor relevante despre client si obiectivul terapiei si este pregătit sa stabilească un plan terapeutic. Terapeutul este pregătit pentru a ghida acest proces intr-un mod personalizat, tinand cont de unicitatea fiecărui client in parte.

Cand se încheie terapia?
Obiectivul terapeutic este de obicei unul observabil, asa ca o persoana aflata in terapie poate realiza singura cand a ajuns la final. In acel moment ea poate incheia terapia sau isi poate propune un nou obiectiv. Unii pacienti gasesc ca un numar de cateva sedinte este suficient, ca dobandirea unor noi perspective asupra problemelor lor este de ajuns. Dar, majoritatea pacientilor cred ca este mai eficient sa urmeze o terapie pentru un termen mai lung (cel putin cateva luni, depinde de tipul de terapie).

Care este diferenţa dintre consiliere şi psihoterapie?

Actualmente se spune că nu există o diferenţă foarte clară, dar consilierea facilitează mai mult procesul prin care persoana se aude pe ea însăşi. Prin grijă, ascultare, intervenţie, consilierul ajută clinetul să îşi înţeleagă mai bine situaţia. Consilierul rezolvă mai mult o problemă singulară, pe când psihoterapeutul, de regulă, se confruntă cu o serie de probleme.

Consilierea este desori utilizată în anumite faze ale unui proces terapeutic. Pentru explicarea modificarea comportamentelor nedorite cât şi pentru schimbarea gândirii negative este necesară o mai bună cunoaştere a trecutului. Dar în afară de trecut, psihoterapia are mult de-a face cu extinderea posibilităţilor, găsirea de soluţii “aici şi acum” şi realizarea oricăror intervenţii sunt necesare pentru a ajuta clientul să aibă o viaţă mai plină de satisfacţii.

Pentru cine este consilierea şi psihoterapia?

Oricine poate avea un beneficiu din consiliere sau psihoterapie, pentru că nimeni nu trece prin viaţă fără ca la un moment dat sa nu aibă unele dificultăţi emoţionale sau psihologice. Dacă există ceva ce de regulă interferează cu satisfacţia în viaţa personală, socială, profesională, sau dacă simţiţi că aveţi unele dificultăţi psihice, atunci consilierea sau psihoterapia vă vor fi de folos. Este de asemenea indicat să consultaţi un consilier sau un psihoterapeut pentru simplul fapt că vă doriţi ca viaţa dvs să fie altfel şi nu ştiţi cum şi ce să schimbaţi.

Majoritatea persoanelor doresc să găsească rezolvări ale unor tipare de relaţionare dificilă cu ceilalţi. Alţii au probleme legate de anxietate, obsesii, slabă stimă de sine, tulburări alimentare, depresie, probleme legate de viaţa sentimentală, etc.

 

Preturi sedinta psihoterapie cabinet psihologic Bucuresti

 

 

www.cabinetul-de-psihoterapie.ro atacul de panica www.bebenou.ro  www.outletdecopii.ro  www.hainecopii.store.ro www.psihoterapieat.ro papioane bretele butoni camasa cadouri barbati sisteme supraveghere lenjerii pat

Magazin de haine pentru copii