Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

CABINET PSIHOTERAPIE
tel. 0735-548.829

Str. Schitu Magureanu 27-33
sect. 1 Bucuresti

ale. gheorghe @ gmail.com

 

cabinet psihologic meniu seo

 

Nevoi relationale

 

Am tot auzit de-a lungul timpului franturi de conversatii ce contineau “incurajari” intrate deja in limbajul popular: “Dar ai casa, ai masina, ar trebui sa fii fericit!” sau “Pai sotul tau nu te inseala, se poarta frumos cu tine, ce mai vrei de la el?”.

Multa lume a auzit de piramida nevoilor a lui Maslow. Ea prioritizeaza nevoile noastre astfel: intai si intai ne vom indrepta energia catre nevoile fiziologice. Dupa ce acestea sunt hranite, principala noastra grija va fi siguranta noastra de zi cu zi. Ne putem ocupa apoi de hranirea nevoilor de apartenenta sociala, apoi de nevoile care au legatura cu stima de sine si, dupa ce acestea au fost implinite, ne directionam energia catre nevoia de realizare personala. Cu alte cuvinte, ne va fi greu sa ne concentram pe a fi creativi sau a fi motivati de proiectele de la munca in conditiile in care aflam ca cineva tocmai ne-a spart casa sau cand ne simtim foarte rau fizic. Teoria lui Maslow spune ca ne putem concentra pe nevoile de la varful piramidei doar in masura in care cele de mai jos au fost satisfacute.

In completarea acestei piramide putem vorbi insa si de un alt tip de nevoi, care se suprapun partial cu nevoile despre care vorbeste Maslow, insa sunt vazute dintr-o alta perspectiva: nevoile relationale.

Imi propun sa scriu cateva cuvinte despre fiecare dintre aceste nevoi, pe care in timp le-am descoperit ca fiind mult mai semnificative decat tindem sa le dam credit. Richard Erskine vorbeste despre ele in cartea sa, Beyond Empathy si numeste 8 nevoi relationale:

 

 

www.cabinetul-de-psihoterapie.ro atacul de panica www.bebenou.ro  www.outletdecopii.ro  www.hainecopii.store.ro www.psihoterapieat.ro papioane bretele butoni camasa cadouri barbati sisteme supraveghere lenjerii pat

Magazin de haine pentru copii