Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

CABINET PSIHOTERAPIE
tel. 0735-548.829

Str. Schitu Magureanu 27-33
sect. 1 Bucuresti

ale. gheorghe @ gmail.com

 

cabinet psihologic meniu seo

 

 TERAPIA DE FAMILIE

 

Asa cum medicina se ocupa cu restabilirea echilibrului la nivelul functionarii corpului, psihoterapia individuala poate fi vazuta ca o reechilibrare a sistemului psihic. La fel ca si individul, familia este si ea un sistem. O schimbare in unul dintre membrii ei va implica schimbari de diferite intensitati si pentru ceilalti din familie. Astfel, psihoterapia de familie este utila in cazurile in care blocajul se afla in interactiunea dintre membrii, mai degraba decat la nivel individual. Pot exista astfel doua cazuri:

Un caz particular pentru lucrul cu familia este atunci cand parintii aduc in terapie doar copilul, asteptandu-se sa se lucreze doar cu el. De cele mai multe ori insa copiii oglindesc (internalizeaza) conflicte, comportamente, dinamici existente intre membrii familiei, de multe ori chiar fara ca acestia sa creada ca cei mici „stiu” ceva. Ei nu stiu concret, insa intuiesc foarte bine si dau propriul lor inteles lucrurilor. Nu orice conflict interior al unui copil vine din familie, insa mai ales pentru cei mici, adultii importanti din viata lor si dinamica dintre ei joaca un rol crucial. In acest caz, se recomanda si terapia cu adultul/adultii respectivi. Dupa caz, aceast lucru poate fi facut prin: terapia individuala a unuia dintre adultii importanti, terapie de cuplu pentru parinti (bunici daca locuieste cu ei), terapie impreuna cu toata familia, incluzand copiii sau combinatii intre acestea.

 

 

 

www.cabinetul-de-psihoterapie.ro atacul de panica www.bebenou.ro  www.outletdecopii.ro  www.hainecopii.store.ro www.psihoterapieat.ro papioane bretele butoni camasa cadouri barbati sisteme supraveghere lenjerii pat

Magazin de haine pentru copii