Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

CABINET PSIHOTERAPIE
tel. 0735-548.829

Str. Schitu Magureanu 27-33
sect. 1 Bucuresti

ale. gheorghe @ gmail.com

 

 

cabinet psihologic meniu seo

 

 NEVOI RELATIONALE
NEVOIA DE A FI VALORIZAT

Google

 

A fi valorizat pentru ceea ce suntem este o nevoie de baza in orice relatie. Nici o persoana nu se simte bine sa fie in relatie cu cineva care crede despre ea ca nu este buna de nimic .In relatia terapeutica a fi valorizat, apreciat sincer este extrem de important. Mai ales in abordarile terapeutice in care relatia dintre client si psihoterapeut are un rol central, este foarte important ca clientul sa stie ca va fi apreciat chiar si daca arata niste laturi ale sale cu care nu se mandreste.

Cred ca este important de mentionat ca tot ceea ce aduce clientul din momentul in care intra in cabinetul psihologic este valoros. Indiferent ca a venit cu simptome de depresie, anxietate, alte dificultati iar intr-o zi vine si vorbeste insistent despre vreme, mesajul important de transmis poate fi (desi nu e obligatoriu) ca nu simte sa intre in alte subiecte atunci. De ce nu vrea, asta poate sa fie sau poate sa nu fie usor de intuit pentru terapeut sau chiar pentru client.

Orice comportament, idee, sentiment aduce clientul in terapie se aduna in informatii importante. Uneori este posibil ca o reactie sa nu aiba sens nici pentru client, nici pentru terapeut. La un moment dat, insa, acea informatie se va lega de o alta si va capata un sens – poate predictibil, poate surprinzator. De aceea este important sa valorizam chiar si ceea ce pare incoerent, nepotrivit, superficial. Si prin a valoriza nu intelegem sa supra-interpretam, asa cum uneori se tem unii clienti. A valoriza un gest presupune sa il luam in seama in mod respectuos, sa il observam tinand cont ca este o informatie.

Uneori un client poate sa considere ca nu este nimic valoros intr-o caracteristica, un gest, un gand al sau. Si pot sa inteleg ca sunt anumite caracteristici, gesturi, ganduri care nu sunt valorizate de catre societate, religie, familie. Chiar si asa, in psihoterapie ele sunt informatii importante. Ele spun ceva despre procesul persoanei care a venit in terapie si de obicei au avut un scop pentru care au aparut initial. Atunci cand clientul ia in serios si intelege functia, scopul pe care il implinea de fapt un anumit comportament/raspuns psihologic, el face un pas important spre a il pastra/schimba/inlocui intr-un mod autentic, dupa cum va decide.

nevoile umane

 

 

 

www.cabinetul-de-psihoterapie.ro atacul de panica www.bebenou.ro  www.outletdecopii.ro  www.hainecopii.store.ro www.psihoterapieat.ro papioane bretele butoni camasa cadouri barbati sisteme supraveghere lenjerii pat

Magazin de haine pentru copii