Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

CABINET PSIHOTERAPIE
tel. 0735-548.829

Str. Schitu Magureanu 27-33
sect. 1 Bucuresti

ale. gheorghe @ gmail.com

 

 

cabinet psihologic meniu seo

 

 NEVOI RELAŢIONALE
NEVOIA DE SIGURANŢĂ

Google Articol referitor la necesitatile, nevoile omului. Nevoile relationale. Nevoia de securitate, nevoia de siguranta.

 

Asa cum Maslow vorbea despre nevoile de supravietuire si siguranta ca fiind primare, de baza, Erskine a vorbit despre ecoul pe care acestea il au in relatiile dintre oameni. Asta pentru ca si intr-o relatie avem nevoie sa ne simtim in siguranta pentru a ne putea deschide. Pentru a putea sa fim noi insine intr-o relatie este nevoie sa putem “lasa garda jos”, iar asta ne lasa intr-un loc vulnerabil.

Sa spunem ca o persoana este trista din cauza unor probleme in familie. Un coleg de birou remarca si o intreaba ce este in neregula. Persoana intrebata va decide atunci daca simte sau nu sa dea detalii acelei persoane. Printre altele, decizia va depinde si de cat de “in siguranta” este pentru ea colegul. Este genul care apoi spune mai departe? Este genul care face glume pe seama informatiilor pe care le afla? Asculta si respecta ceea ce i se impartaseste? Pare genul care emite judecati de valoare? Exista temerea ca nu o va mai respecta pe persoana in cauza?

Toate aceste intrebari, precum si multe altele, sunt moduri prin care o persoana se poate proteja pe sine de situatia in care si-ar arata latura vulnerabila, pentru ca apoi sa fie ranita.

Si cum intr-un cabinet psihologic venim pentru a ne arata, macar dupa un timp, asa cum suntem, relatia cu psihoterapeutul devine si mai riscanta. Cum stiu ca persoana din fata mea nu va calca cu bocancii peste vulnerabilitatile mele? Cum stiu ca pot avea incredere? Pentru unele persoane “a avea incredere” reprezinta scopul general al terapiei. Si totusi, fiecare persoana are nevoie de niste criterii de a alege o persoana cu care sa se simta in siguranta.

In primul rand, ceea ce discutati cu psihoterapeutul dumneavostra este confidential prin lege. De asemenea, pentru a fi mai increzatori in etica psihoterapeutului, cel mai sigur este sa cereti recomandari de la persoane care au mai fost la/cunosc personal un psihoterapeut. Daca totusi il cautati pe internet, puteti cauta informatii despre asociatia din care face parte, acreditarile pe care le are.

In continuare, daca il cautati pe internet, puteti cauta un site care sa va “atragă” cu ceva: sa va placa structura, subiectele despre care scrie, cum scrie, poze, culori, orice. Dupa ce alegeti, mergeti la o prima sedinta si vedeti astfel daca va simtiti in largul vostru cu psihoterapeutul ca persoana. Cu alte cuvinte, vedeti daca vi se potriveste, daca va vine sa vorbiti sau sa fiti in preajma sa.

Si pentru ca este dificil sa avem incredere in cineva de la o prima intalnire, este in regula si atunci cand persoanele venite in terapie simt nevoia sa testeze apele, sa discute despre subiecte mai usoare sau pur si simplu sa uite anumite informatii. Fiecare persoana capata incredere in straini in ritmul ei, iar a isi acorda timp pentru asta este un mod de a avea grija de propria persoana.

nevoile umane - cabinet psihologic

 

 

 

www.cabinetul-de-psihoterapie.ro atacul de panica www.bebenou.ro  www.outletdecopii.ro  www.hainecopii.store.ro www.psihoterapieat.ro papioane bretele butoni camasa cadouri barbati sisteme supraveghere lenjerii pat

Magazin de haine pentru copii