Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

CABINET PSIHOTERAPIE
tel. 0735-548.829

Str. Schitu Magureanu 27-33
sect. 1 Bucuresti

ale. gheorghe @ gmail.com

 

 

cabinet psihologic meniu seo

 

 Atacul de panica

Google

Vedeti si "Ce se intampla in timpul unui atac de panica?"

Un atac de panica este simtit ca un val coplesitor de frica ce apare fara nici un semn si fara motive evidente. Este mult mai intens decat sentimentul de a fi stresat, asa cum il experimenteaza majoritatea oamenilor. Printre simptomele atacurilor de panica gasim:

Dupa cele descrise mai sus, putem recunoaste raspunsul clasic de "fuga sau lupta" pe care oamenii il simt in mod normal in situatii periculoase. Este un raspuns care implica pomparea de adrenalina in cantitati mari pentru a pregati corpul sa se apere/sa fuga. Doar ca in timpul atacului de panica aceste simptome par sa apara "de nicaieri", in situatii aparent inofensive.

Pe langa simptomele de mai sus, un atac de panica este insotit de urmatoarele semnale:

Un atac de panica nu este periculos, dar poate fi terifiant, mai ales pentru ca este simtit ca "o nebunie", "scapat de sub control". El dureaza doar cateva minute (maxim 20 minute) si nu va face rau nimanui.

Totusi, mai greu de dus decat atacul de panica in sine sunt ingrijorarile si temerile legate de acesta (cu alte cuvinte, daca ne panicam ca ne panicam). Acestea reprezinta contextul care readuce si sustine atacurile de panica. Aceasta se intampla atunci cand cineva are palme transpirate sau ii este cald iar acest lucru ii aminteste de atacul de panica de care se teme atat. Incepe astfel sa se teama ca nu cumva sa aiba iar un atac de panica. Toata aceasta anticipare il tensioneaza si provoaca, in final, chiar atacul de panica pe care incerca sa-l evite.

Tratamentul psihoterapeutic al atacului de panica poate fi diferit in functie de cat de profund se doreste sa fie rezultatul - in psihoterapie se poate urmari simpla diminuare/oprire a simptomelor, precum si gasirea cauzei care a determinat primele atacuri de panica.

Tratamentul atacului de panica

Exista, de asemenea, tratament medicamentos pentru anxietate si atacuri de panica si puteti merge la un psihiatru care sa vi-l recomande pe cel potrivit pentru dumneavoastra. Cele doua modalitati de tratament pot merge si in paralel.

Modalitati de auto-ajutor

Informati-va in legatura cu atacurile de panica si cu anxietatea - veti afla ce se petrece in corpul dumneavoastra in timpul atacului de panica si veti realiza ca ceea ce simtiti in acest timp este normal si nu innebuniti.

Evitati cofeina, fumatul, medicamentele care contin substante stimulante - acestea pot provoca atacuri de panica persoanelor care sunt deja predispuse la asa ceva.

Invatati sa va controlati respiratia - hiperventilatia provoaca unele senzatii (cum ar fi ameteala, apasare in piept) care apar in timpul atacurilor de panica. Respiratia profunda, abdominala, poate fi o unealta eficienta impotriva aparitiei si impotriva prelungirii atacurilor de panica.

Folositi tehnici de relaxare - atunci cand sunt exersate regulat, tehnicile de relaxare precum yoga, meditatia, relaxarea progresiva a muschilor intaresc capacitatea organismului de a se relaxa - adica o reactie opusa atacului de panica.

 

 

 

www.cabinetul-de-psihoterapie.ro atacul de panica www.bebenou.ro  www.outletdecopii.ro  www.hainecopii.store.ro www.psihoterapieat.ro papioane bretele butoni camasa cadouri barbati sisteme supraveghere lenjerii pat

Magazin de haine pentru copii